Ergonomie

Zuinig zijn op je lichaam, ook op kantoor!

Zuinig zijn op je lichaam, ook op kantoor! Zorg ervoor dat u tijdens kantoorwerkzaamheden goed zit, staat en beweegt. Een goede stoel en goede zitpositie zijn daarvoor essentieel. Maar wat is dan goed? Dit is deels persoonlijke voorkeur, maar richtlijnen zijn er niet voor niets. Vele studies zijn eraan gewijd en evenzoveel conclusies zijn er aan verbonden. Het begint met gezond verstand en een werkplek die op de juiste manier in te stellen is. Stel eerst de bureaustoel goed in en zet pas dan het bureau op de juiste hoogte. De stoelinstelling is leading! Hieronder ziet u de aloude basisrichtlijn; mocht u echter advies hierover hebben, aarzel niet en neem contact op met Werk Sfeer Kantoorprojecten!

Ideale Werkhouding

Thuis kunt u ook RSI krijgen!

Denk ook aan uw werkpositie thuis! Het komt nog te vaak voor dat mensen op kantoor een prima werkplek hebben maar thuis achter de PC, of erger, de laptop, totaal verkeerd zitten. Thuis kunt u ook RSI krijgen!! Werkt u regelmatig thuis? Kom dan uit die luie bank, zet het te lage krukje weg en zorg ook thuis voor een ergonomisch goede werkplek! Let op: te lang werken aan de eettafel is ook schadelijk! Eetkamerstoelen zijn vaak ‘luier’ en lager dan een bureaustoel en de eetkamertafel is vaak veel te hoog t.o.v. de stoel, waardoor uw schouders veel te hoog komen te zitten en uw ellebogen naar buiten komen te staan. Gevolg: nek-, schouder- en rugklachten! Een thuiswerkplek hoeft helemaal niet duur te zijn maar bezuinigen op uw lichaam is ernstig af te raden! Wilt u informatie, neem dan contact op met Werk Sfeer Kantoorprojecten!

 

Combineer zittend werken met staand werken! De mens is namelijk gemaakt om te staan, niet om te zitten!

oermens - mens

De mens is gemaakt om te staan en daarom zou het nog beter zijn om, naast zittend, ook staand te werken. Denk aan staand overleg (overleggen worden efficiënter en actiever) maar ook aan staand PC-werk. Hiervoor hebben we de zit-sta tafel waar men zowel zittend als staand aan kan werken. Deze tafel is elektrisch verstelbaar met optioneel meerdere geheugenstanden of verstelbaar d.m.v. een gasveer welke zeer snel van hoogte kan wisselen. Een zit-sta bureau geeft dus de mogelijkheid om het lichaam goed in beweging te krijgen en te houden. Het ziekteverzuim zal dalen en de productiviteitscurve zal gedurende de dag veel minder dalen dan met een traditionele werkplek! Voor meer informatie staat Werk Sfeer Kantoorprojecten graag voor u klaar!


Kijk hier voor onderzoek Gezond op het werk!

Kijk hier naar dit geweldige filmpje waarin wordt uitgelegd waarom zitten zo slecht voor je kan zijn.